ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ • Κλινική γυναικολογική εξέταση

 • Εξέταση του ΡΗ του κολπικού εκκρίματος.
  ( γίνεται κατά την επισκόπηση του κόλπου, μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα, με ειδικό δείκτη, που βάφεται διαφορετικά, αν υπάρχει παρουσία παθολογικών βακτηριδίων ή και σημαντική ατροφία του κολπικού επιθηλίου ).

 • Επίχρισμα κατά Παπανικολάου, το γνωστό Παπ-τεστ.
  Επιτρέπει την διάγνωση δυσπλασιών στον τράχηλο της μήτρας. Πρόκειται για πολύ επιφανειακές, ενδεχομένως επικίνδυνες αλλοιώσεις. Οι δυσπλασίες της περιοχής αυτής υποδιαιρούνται σε χαμηλού και υψηλού κινδύνου. Δεν πρόκειται για καρκίνους, αλλά για δυνητικά προ στάδια. Αυτό θα πει, ότι ένα μεγάλο ποσοστό τους εξαφανίζεται χωρίς θεραπεία, ένα άλλο παραμένει για πολλά χρόνια στάσιμο και κάποιο μικρότερο ποσοστό εξελίσσεται κάποτε σε καρκίνο.

 • Νέα Εξέταση Aptima mRNA HPV

 • Κολποσκόπηση
  Βοηθά να γίνει η λήψη ενός επαναληπτικού επιχρίσματος ακριβέστερα. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σοβαρό προληπτικό έλεγχο και μαζί με το Pap-test, εξασφαλίζει την σωστή διάγνωση 

 • 3D Υπέρηχος δια-κολπικώς
  Επιτρέπει την λεπτομερή απεικόνιση: της μήτρας (ινομυώματα),της κοιλότητάς ης (πάχος ενδομητρίου, πολύποδες ενδομητρίου, καρκίνος ενδομητρίου) των ωοθηκών (ακριβές μέγεθος, ωοθυλάκια, κύστες κάθε είδους, συμπαγείς ή μικτοί όγκοι ωοθηκών, καρκίνος ωοθηκών)τυχόν ύπαρξης υγρού ή αίματος στην περιτοναϊκή κοιλότητα (στην κοιλιά δηλαδή) Η εξέταση είναι απαραίτητη ειδικά στον προληπτικό έλεγχο γυναικών που είναι στην εμμηνόπαυση, επειδή αυτές κινδυνεύουν από καρκίνο του ενδομητρίου, που δεν ανιχνεύεται εύκολα με την εξέταση κατά Παπανικολάου.